Handreflexologie - Voetreflexologie Jacqueline

Voet -Handreflexologie Jacqueline
Voet -Handreflexologie Jacqueline
visitor counter
Title
Ga naar de inhoud
Handreflexologie

Bevordert het algeheel welzijn
De handreflexologie is ontstaan uit het idee dat bepaalde zones op de handen in verbinding staan met andere delen van het lichaam. Elke zone staat in verbinding met een specifiek orgaan, specifieke klier of ander lichaamsdeel. Door met massagetechnieken in te werken op deze zones kun je invloed uitoefenen elders in het lichaam. Handreflexologie stimuleert daarom het zelfherstellend vermogen van het hele lichaam en ontspant de geest. Het bevordert ook de bloedcirculatie, waardoor vele lichaamsprocessen worden geoptimaliseerd. Alles draait bij deze behandeling om het herstellen van de vitaliteit.

Effectief tegen hoofdpijn
Door in te werken op bepaalde zones op de hand kunnen klachten als hoofdpijn, schouder-, nek- en rugklachten aangepakt worden. Reflexologie is zeer effectief bij hoofdpijn en migraine. Dat geldt zowel voor voetreflexologie als handreflexologie. De werking is hetzelfde. Handreflexologie is ideaal als de ontvanger erg gevoelige voeten heeft of om andere redenen niet de voeten kan laten masseren. In een onderzoek van het Department of Social Pharmacy en de Royal Danish University of Pharmacy ontvingen 220 proefpersonen met hoofdpijnklachten diverse voetreflexologie behandelingen. Na 6 maanden was 16% genezen van de klachten, 65% merkte een vermindering van de klachten en 19% had geen medicijnen meer nodig.

Handreflexologie vermindert angstgevoelens
Onderzoekers van de Kashan University of Medical Sciences deden in 2017 onderzoek naar het verminderen van angst bij patiënten die een hartkatheterisatie moesten ondergaan. De 80 patiënten werden willekeurig ingedeeld in twee groepen. De ene groep ontving de reguliere zorg plus handreflexologie. De andere groep ontving de reguliere zorg plus een eenvoudige handmassage. Uit het onderzoek bleek dat bij de patiënten die handreflexologie ontvingen de angst was verminderd.

Het werkt ook lokaal bij hand- en polsklachten
 
Hoewel handreflexologie inwerkt op het hele lichaam is het ook een goede behandeling voor mensen die last hebben van hand- en polsklachten. Denk aan mensen die dagelijks urenlang op de computer werken of dagelijks andere repetitieve bewegingen uitvoeren met hun handen.
De behandeling zorgt ervoor dat ongemakken meteen worden verminderd en het helpt tegelijkertijd om schade op de lange termijn te voorkomen.
De spieren en gewrichten in de handen worden soepel gehouden en het bewegingsbereik van de vingers, handen en polsen wordt vergroot.Ook bij artritis kan handreflexologie verlichting bieden.
 
Handreflexologie heeft verschillende voordelen:

 
- je kan het op jezelf toepassen, al of niet, ter ondersteuning van voetreflexologie
 
- het hoeft niet lang te duren
 
- Je kan het overal toepassen
 
 
Jacqueline Dierckx Aadnøy  Hampstraat 7  Klein Gelmen
0471895027
Terug naar de inhoud