Gember compressen - Voetreflexologie Jacqueline

Voet -Handreflexologie Jacqueline
Voet -Handreflexologie Jacqueline
visitor counter
Title
Ga naar de inhoud
Gemberkompressen (Zingiber officinale)

Wat is een gemberkompres?
Het gebruik van een warm gemberkompres is een traditioneel Japans volksgeneeskundig middel dat diep verwarmend, ontspannend én ontgiftend werkt.
Een gemberkompres wordt, bij voorkeur, op de rug geplaatst ter hoogte van de nieren en wordt regelmatig vervangen zodat u continu warmte ervaart.
De geneeskrachtige stoffen van de gember dringen zo diep door in je lichaam, waar ze overbelaste organen ontspannen en het lichaam helpen bij het afvoeren van afvalstoffen door middel van de nieren en de lever.
Het doel van een gemberkompres is:
Ø  Een krachtigere circulatie van bloed en andere lichaamsvloeistoffen bereiken op plaatsen waar er stagnatie is.
Ø   Deze stagnatie manifesteert zich doorgaans in de vorm van pijn, ontsteking, zwelling of stijfheid.
Ø  Om gestagneerde energie te verspreiden en om de uitwisseling van energie tussen het lichaam en de omgeving te optimaliseren.
Hoe gaat het er praktisch aan toe?
U ligt op uw buik op een yogamatje of dekentje, met ondersteuning onder de voeten. De onderrug dient ontbloot te zijn. Een doek, gedrenkt in het gemberextract, wordt zo warm als u het kunt verdragen, door de collega op de onderrug gelegd en toe gedekt(om de warmte te bewaren).
U vervangt het kompres verschillende keren zodat de bloedcirculatie (thv de lever en de nieren) optimaal bevorderd wordt.
Indien gewenst, kan u bij de onderrug beginnen en langzaam naar de schouders toewerken. De intense warmte en ontgiftende werking van de gember dringt zo diep door in je lichaam.
Na deze sessie is er een kwartiertje pauze om ervaringen uit wisselen en worden de rollen omgedraaid. Op deze manier kan iedereen van de gembercompressen genieten
Wat moet je meebrengen?
2 oude handdoeken + 1 badlaken
‘yoga’ matje
Dekentje
Kussentje of badhanddoek voor onder de voeten
Jogging of makkelijke kledij waarbij de rug kan ontbloot worden
Jacqueline Dierckx Aadnøy  Hampstraat 7  Klein Gelmen
0471895027
Terug naar de inhoud