Activiteiten - Voetreflexologie Jacqueline

Voet -Handreflexologie Jacqueline
Voet -Handreflexologie Jacqueline
visitor counter
Title
Ga naar de inhoud
Start nieuwe jaarcursus plantaardig koken met de chef: 22 September 2024 om 10.30
 


 
Plantaardig koken met de chef jaaropleiding
 


 
 
Kooklessen met biologische en veganistische ingrediënten door Dierckx Jacqueline
 
Ik ben sinds 2002 intensief bezig met lesgeven in de macrobiotische en veganistische  keuken en zal jullie graag mijn geheimen verklappen en je de kunst leren om een aantal overheerlijke recepten op tafel te toveren. Ik geeft daarbij een schat aan informatie  en achtergrond. Dit is een uitgelezen manier om te leren hoe je een uitgebalanceerde, kleurrijke en smakelijke maaltijd kunt maken met volwaardige, niet geraffineerde, plantaardige ingrediënten. Zowel soep, dessert als granen, groenten bereidingen en vleesvervangers,  smaakgevers en menuplanning zullen aan bod komen. Ook doe je ideeën op voor snelle dagdagelijkse gerechten en de feestmenu’s zullen niet ontbreken.
 
Wil je jouw gezinskeuken omtoveren tot een vegetarisch kookparadijs ? Dien je om gezondheidsredenen meer natuurvoeding op je bord te brengen ? Zit je in met het milieu of dierenleed ?
 
Of dien je je beroepshalve te verdiepen in gezonde voeding ?
 
Dan zit je goed bij de Jaaropleiding Plantaardig koken met de chef. In 10 lesdagen ontdek je via theoretische lessen en kookworkshops de basis van de vegetarische keuken. Je werkt uitsluitend met natuurlijke, volwaardige producten van biologische oorsprong.  Baarde het samenstellen van een vegetarische maaltijd je vroeger kopzorgen ? Dan is die vrees voorgoed verleden tijd. De opleiding start met het leren samenstellen van een volwaardige en gevarieerde vegetarische maaltijd. We gaan dieper in op de diverse basis  ingrediënten en leren deze op de juiste manier te bereiden: winter- en zomergroenten, granen, peulvruchten, noten, zaden, zeewieren.. Ze kennen voor jou geen geheimen meer. Daarnaast bereid je heerlijke soepen, tajines en gezonde desserts. Doorheen de lessen  besteden we veel aandacht aan het op smaak brengen van de gerechten. We trekken het kruidenrek open en zoeken naar smaakmakers uit de natuurvoeding. Umami, kombu of tahin geven hun geheimen prijs. Ook de gezonde omgang met vetten en het gebruik van natuurlijke  zoetmiddelen prikken we op de lesvork.
 
10 Kooklessen
 
Maandelijks 1 les
 
Maximum 6 deelnemers
 
1ste les 10 zondag 22 september 2024
 
Data zijn op eerste bijeenkomst vast te leggen in overleg met de deelnemers
 
Dagprogramma:
 
10.30/11.00  aankomst met thee of koffie, gezonde frisdrank en water
 
11.00/12.30 theoretisch gedeelte, recepten en menu bespreking
 
12.30/13.00 voorbereiding lunch
 
13.00/14.00 Lunch
 
14.00/17.00 uitgebreide kookworkshop waarbij je zelf aan de slag gaat onder begeleiding en een volwaardig menu kookt van hapje tot dessert
 
Data & thema’s:
 
Les 1 :Volwaardig vegetarisch menu samenstellen & bereiding seitan
 
Inleiding tot het vegetarisme, volwaardig vegetarisch menu leren samenstellen Demo: seitan maken
 
Les 2 : Granen
 
Verschillende granen bespreken en een menu met granen van hapje tot dessert …
 
Demo: granola maken
 
Les 3 : Peulvruchten
 
Toepassingen in salades, humus, burgers, falafel linzenpathé …
 
Demo: gebruik  aquafaba
 
Les 4 : Wintergroenten & kerstmenu
 
Feestelijk kerstmenu en gebruik van vergeten groenten
 
Demo: Kimchi
 
Les 5 : Maaltijdsoepen & sauzen
 
Groentebouillon en fonds maken, verschillende volwaardige maaltijdsoepen maken
 
Demo: Misosoep maken
 
Les 6 : Zeewieren
 
Gebruik en belang van zeewier in een menu, volledig menu met zeewier van hapje tot dessert
 
Demo: gebruik agar agar
 
Les 7: Paasmenu
 
We stellen een heerlijke paasbrunch samen
 
Demo: vegetarische jus maken
 
Les 8: Desserts
 
Gebruik van natuurlijke zoetmiddelen, amasake, ahornsiroop, rijststroop
 
Demo: Granenmelk maken
 
Les 9 : Tajine maken van maaltijd tot dessert
 
Demo: Cashewcreme maken
 
Les 10: Opdracht zomermenu
 
Als afsluiter mogen de deelnemers onder mijn begeleiding (indien nodig) zelf een zomermenu samenstellen en klaarmaken.
 
Iedere deelnemer mag 2 gasten uitnodigen om te laten kennis maken met de wondere wereld van de plantaardige keuken
 
Prijs 900 euro Inbegrepen:
 
Lunch & avondmaal (...en om mee te nemen naar huis)
 
Zeer uitgebreide cursus & lesmateriaal
 
Gebruik van alle verse biologische of biologisch-dynamische ingrediënten
 
Gebruik van handige en gezellige leskeuken
 
Begeleiding van docent
 
Dranken:  water, koffie en thee
 

In deze periode van overvloed gaan we fermenteren en we gaan aan de slag met verschillende groentjes, tofu en zuurdesem.
Je krijgt na afloop je fermentaties mee, waar je nog maanden van kan genieten



7 september om 10.30 tot 15.00
Veggie in a jar
Maak gezonde, eiwitrijke, superlekkere Veggie's in a Jar als onderdeel van je meal prep en je hebt de hele week grab-and-go lunches klaar! Ook geweldig voor het avondeten met wat gemarineerde, gebakken tofu, seitan .....
We maken een ontbijt Jar, 3 lunch jars en 1 soep jar dus verzamel je 3 (1 liter) en 2 (0.5l) bokalen en schrijf je vlug in.
Jacqueline Dierckx Aadnøy  Hampstraat 7  Klein Gelmen
0471895027
Terug naar de inhoud