Plantaardig koken - Voetreflexologie Jacqueline

Voet -Handreflexologie Jacqueline
Voet -Handreflexologie Jacqueline
visitor counter
Title
Ga naar de inhoud




Joost van  Hyfte
Michel van  peel
Het  ongerijmde
Nigel  williams
Jean bosco  safari
Jesse  decleir
Machteld  timmermans
Kader  Gurbuz
Danny  timmermans

       
Koken is mijn passie en mijn leven

 
 
Toen mijn jongste dochter plotseling aangaf dat ze geen vlees meer wou eten, maakte ik mij toch wel wat zorgen. In de traditionele keuken kende ik mijn weg wel en kon ik alle dagen een lekkere, gezonde maaltijd op tafel zetten maar hoe ging ik er voor zorgen dat er toch de nodige vitamines, aminozuren en mineralen in de voeding aanwezig zouden zijn als ik geen gebruik meer kon maken van vlees, vis of gevogelte?
 
Mijn ontdekkingsreis in de wondere wereld van de vegetarische keuken begon. Met enige terughoudendheid maar de nodige nieuwsgierigheid kwam ik terecht bij Katrien Cocquit die mij een heel stuk op weg hielp in de cursus ‘koken zonder vlees’. Ik leerde dat bepaalde combinaties van plantaardige voedingsmiddellen alle benodigde aminozuren leveren en dat vitamines  ook in groenten, noten en zaden te vinden zijn.
 
Het zonlicht zorgde voor Vitamine D gehalte en door zeewier toe te voegen aan de voeding hield ik ook het  ijzergehalte op peil.
 
Naarmate ik meer ervaring kreeg in de plantaardige keuken ondervond ik hoe gevarieerd en lekker plantaardige voeding kan zijn en had ik hoe langer hoe minder behoefte aan dierlijke voeding.
 
 
Mijn dochter trok de wijden wereld in en ik ging verder op het pad van de plantaardige keuken.
 
 
Vegetarisch, macrobiotisch, ayurvedisch. Raw food…elke nieuwe kookstijl die ik ontdek vind ik ontzettend boeiend en ga ik dan ook vol enthousiasme mee aan de slag.
 
 
Een klein overzicht van de weg die ik reeds heb afgelegd:
 
 
·    2005 Cursus ‘Koken zonder vlees’  van Katrien Cocquit
 
.    2006 Kookworkshops bij Mieke Vervecken
 
.    2007 Zomerkamp ‘ The way to your healt’
 
            aansluitend 2 weken stage in de Macrobiotische keuken van het zomerkamp
 
.    2007-2009 Driejarige opleiding ‘Macrobiotisch koken’ aan De natuurlijke kookschool
 
            met stage op verschillende feesten en evenementen
 
.    2009 Voeding en vitaliteit aan het Oost West centrum
 
.    2010 Zuiveringsweek en natuurvoeding aan de Ignoramus Academie
 
.    2010 Workshop gegeven aan de onthaalouders van Merksem: Koken met vergeten groenten
 
.    2010-2012 Gezondheidsbegeleiding aan de Levensschool in Tongerlo
 
 .     2012-2014 Koken voor de sterren in het Cultureel Centrum van Merksem, hier kreeg ik de kans om mijn vegetarische kookkunsten voor te schotelen aan verschillende artiesten en hun crewmembers        
 
 
Joost Van Hyfe
 
Michael Van Peel
 
De mannen van het ongerijmde
 
Nigel Williams
 
Jean Bosco Safari
 
Jesse Decleir
 
Machteld timmermans
 
Danny Timmermans
 
Kadèr Gürbüz
 
 
.     2014-2017 Kookworkshops gegeven in CC Merksem
 
.     2018-2020 Kookworkshops gegeven in O’ rigino  in Hasselt
 
Corona
 
.         2022 Wil je de wondere wereld van de vegetarische keuken beter leren
dan wil ik je hier heel graag in begeleiden.

Na deze waaier van opleidingen Geef ik voedingsadvies en kookworkshops over de plantaardige keuken.
 
Dit doe ik zowel individueel als voor groepen. Enkele voorbeelden van workshops:
 
·      De Herfst op je bord
 
Een volledig herfstmenu met knolseldersoep, pompoenstoofpotje en Tare tatin
 
·      Soep, een volwaardige maaltijd.
 
We maken dikke maaltijdsoepen met bonen, linzen en /of granen
 
·      Hoe verwerk ik mijn overschotjes?
 
Hier gaan we aan de slag met restjes van granen. Deze toveren we om tot lekkere desserten, krokketjes of smakelijke en voedzame soepen.
 
·      Beestige fruitjes
 
Een aangename en lekkere manier om ons lekker fruit geliefd te maken bij kinderen
 
·      Vergeten groenten
 
Er ontstaan verrassende gerechten door aan de slag te gaan met boerenkool, pastinaak, aardpeer en andere heerlijke groenten.
 
·      Anders ontbijten
 
Van smakelijke misosoep tot voedzame granenpap.
 
·      Taart en dessert zonder suiker
 
Er ontstaan hemels zoete desserts zoals tarte tatin, chocomouse, amasake muffins, en dat alles zonder gebruik te maken van suiker.
·      De gezonde weg van soep tot dessert
 
Op het programma staat  steeds een volledig menu bestaande  uit een heerlijke soep met heel veel verse groentjes, granen, vleesvervangers en zeewier. Vervolgens een bonengerecht en als kers op de taart een volstrekt suikervrij toetje.
 
Wil je deze boeiende wereld van super gezonde en heerlijke plantaardige voeding beter leren kennen dan wil ik je hier heel graag in begeleiden.


Jacqueline Dierckx Aadnøy  Hampstraat 7  Klein Gelmen
0471895027
Terug naar de inhoud